Skip to content

PRECÍZNE POĽNOHOSPODÁRSTVO S AI

proofminder 28.2

spojenie umelej inteligencie a spoľahlivých dronov

proofminder-logo

Čo je Proofminder

Proofminder je maďarská spoločnosť, ktorá vyvíja platformu pre precízne poľnohospodárstvo. Táto platforma využíva umelú inteligenciu na analýzu leteckých snímok z dronov Skywalkers, aby poskytla pestovateľom cenné informácie a zefektívnila tak ich podnikanie.

Spojenie umelej inteligencie a našich dronov sa využíva napríklad pri kastrácii kukurice, detekcii buriny, kontrole sejby, odhade úrody, monitoringu škôd spôsobených zverou či vytváraní spraying máp. V praxi platí, že pokiaľ konkrétny problém dokážete vidieť očami, dokáže ho vidieť aj umelá inteligencia.


Kontaktujte nás, prezraďte nám svoju predstavu a o všetko ostatné sa postaráme my!

vzlet drona
z postrekovania ovladacka
proofminder monitorovanie kukurice

Ako to prebieha ?

Pri kastrácii hybridnej kukurice dron napríklad nalieta zvolenú oblasť. Následne v cloude AI spracuje fotky a pomocou algoritmov identifikuje časti, pri ktorých túto činnosť treba ešte vykonať. (Priradí presné GPS súradnice na každú jednu kukuricu.) Toto pomáha poľnohospodárom z hľadiska toho, že nemusia posielať brigádnikov do kukurice, aby hľadali potrebné miesta, kde treba ešte kastráciu vykonať. (Info pre vás: Keď je počet nekastrovaných kukuríc nad určitým limitom, tak sa to už neklasifikuje ako kukurica na predaj na sejbu.)

Spot spraying

Účelom tohto procesu je identifikovať na danej ploche burinu. Dron nalietava oblasť a v cloude vypracuje mapu s presnými GPS súradnicami, kde sa tieto buriny nachádzajú. Následne túto mapu môžu použiť drony alebo aj iné rôzne pozemné stroje na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín. Takto sa prípravky aplikujú presne len na tie miesta, kde sa burina nachádza, čím sa šetria zdroje farmára (ľudské, voda atď.) ako aj finančné prostriedky, ktoré vynakladá na tieto prípravky. Prípravky a postreky v agrosektore sú každým rokom nákladnejšie a zvyšujú náklady. 

proofminder polia (1)
proofminder polia
proofminder prelety na poliach

Odhad výnosov úrody na hektár

Oblast sa namapuje dronom alebo pozemne, v cloude sa to spracuje a následne dostaneme dáta. Na Slovensku sa to využíva napríklad v ovocných sadoch.

Možnosti, na čo sa táto technológia môže využiť, sú skoro neobmedzené. Preto radi berieme rôzne návrhy, čo by potrebovali farmári zistiť na poli. Následne vieme vyvinúť use case a otestovať to.

Use case na odhad úrody dronmi

Proofminder je posledným krokom k precíznemu poľnohospodárstvu

Chcete aj vy podnikať efektívnejšie, ušetriť čas a peniaze a využiť najmodernejšie technológie? Kontaktujte nás!

Meno
Field is required!
Field is required!
Spoločnosť
Field is required!
Field is required!
E-mail
Field is required!
Field is required!
Číslo
Invalid phonenumber!
Invalid phonenumber!
  • Vyberte možnosť
  • Vypracovanie OM, ConOps a SORA
  • Kurzy
  • Drony - kúpa, stavba
  • Poradenstvo
Vyberte možnosť
Field is required!
Field is required!
neváhajte nám napísať
Field is required!
Field is required!
drony casozber
Leteckých hodín
mapovanie poli dron
Zmapovaných hektárov
legálne drony
Profesionalita
drony casozber
dní časozberu
Kontakt

Kontakt